16e Noord-West Veluwe rit 
Vanaf de verbindingsweg sla ik het onverharde pad van de fam Kleijer in. Na mn jeep geparkeerd te hebben en richting de overkapping loop ruik ik al de koffie. De zon schijnt volop, het beloofd een mooi dag te worden. Langzaam druppelen de deelnemers binnen. Zelf rijdend en andere weer op een ambulance. Het grasveld vult zich al gauw met diverse voertuigen,totaal zo’n 35 auto’s en 2 motoren.  
Nadat de deelnemers zich aangemeld hebben en een lunchpakket met route wordt er nog wat bij gepraat onder het genot van koffie en een plak cake. Na een inleidend praatje starten de eerste voertuigen op. Zonder problemen is in een korte tijd het veld weer leeg....op een eenzaam jeepje na met wat motor probleempjes. 
De rit is begonnen. De route gaat via Kootwijkerbroek, Hoenderloo naar het museum Deelen. Onderweg zie je overal voertuigen in de buurt van terrasjes staan. Na de lunch te Deelen en een bezoekje aan het museum wisten de deelnemers ook te genieten van ijs van Co in Hoenderloo.  
Na diverse stoffige paden kwam het eind punt weer inzicht. Droge kelen worden gesmeerd en de verhalen komen los. Onder tussen worden er weer jeepjes opgeladen. Iedereen heeft een top dag gehad. Als dan de blauwe hap door komt verstopt het geroesemoes. Het 2e ijsje van de dag gaat er ook wel in bij de meeste. Na nog wat na gepraat keert heel langzaam de rust terug bij Kleijer. De 16e zomerrit zit er weer op. 
Hans Birnie 

Foto's: Hans Birnie