Herfstrit 2018
Als de zwartenpieten discussie weer in volle gang is begint het groene bloed ook weer te kriebelen. De laatste rit van het jaar staat weer voor de deur,de NWV Herfstrit. 

Het vertrek is dit jaar bij de Familie van Middendorp. Rond half 10 staan er al heel wat mensen aan een bakkie koffie met een plak krentewegge of cake. Na een korte uitleg over de dag vertrekt de Ambulance als eerste om als eerste aan te komen op de lunchplek en deze voor te bereiden. Korte tijd er na volgt de groene groep voertuigen en 1 grijze “White” Navy bus.
 
Rond het middag uur komt de bonte stoet aan op het Militaire ereveld Grebbelinie. Enige verwarring was er over de plek van de lunch. Maar al gauw werd de weg gevonden naar het broodje warme worst en de warme chocolade melk. Nadat iedereen van de lunch had genoten en op eigen gelegenheid had rond gelopen hield Hans Birnie een korte speech over de historie van de begraafplaats en de laatste bijzettingen. Aansluitend werd er een krans neer gelegd. 

Hierna vervolgde iedereen de route. Door een klein stukje Betuwe, een pontvaart en de klim van de Amerongse berg bracht dit ons weer bij het eindpunt in Hooglanderveen. Waar Rinus van Middendorp voor heerlijke erwtensoep had gezorgt die uit geserveerd werd door 2 charmante dames. Nadat iedereen verhalen van de dag en technische mankementen gedeeld had werd er afscheid genomen. Met een warme buik vol snert en een voldaan gevoel ging iedereen met licht weer huiswaarts. 

Hans Birnie