Warme douche 2 april 2018
We gaan heel even terug in de tijd. 3 februari 1943 stort er een Stirling vliegtuig neer in Leusden. Dit blijft redelijk on op gemerkt tot dat in het jaar 2015 de historische kring Leusden er meer onderzoek naar doet.  

Dit resulteert in een monument onthulling 75 jaar later, ook op 3 februari. Het weer laat te wensen. Het komt met bakken uit de lucht tot zelfs op de ochtend voor de onthulling. Het monument staat midden in een natuurgebied op de spoordijk en ligt aan een klompenpad. Om de materialen er te krijgen mocht er gebruik gemaakt worden van een verhard pad van een boer. Op twee plaatsen echter was dit onverhard en door de extreme regenval de weken eraan voorafgaand erg modderig geworden.  

Jose Huurdeman van de historische kring schakelt het grondverzet bedrijf Schoonhoven in. Medewerkers van Van Schoonhoven Infra BV hebben de modder weggeschept, wit zand gestort en er rijplaten over gelegd. Nu kon al het materiaal naar de locatie vervoerd worden en ook de volgende dag was het ondanks de gevallen regen nog begaanbaar.

Dankzij Dick van Boven ,van Schoonhoven infra bv, is de ceremonie gered en ontving hij een warme douche bij tv programma Radar in Hilversum. Om er een leuk tv plaatje bij te hebben werd iedereen weer op getrommeld om alles nog een keer na te spelen. Dit maal met een lekker zonnetje. 

Hans Birnie 

Foto's: Hans Birnie