Herfstrit 11 november 2017
In de 18e eeuw zijn het de bokkerijders die het onstuimige weer trotseren van de herfst. Een paar eeuwen later op zaterdag 11 nov zijn het de rijders van de Noord West Veluwe groep die voor hun jaarlijkse herfstrit op pad gaan. Voor een hoop is dit gelijk de afsluiting van het rijders seizoen.  

Er werd weer verzameld aan de treekerweg maar dit leek wel een oorlogs gebied door de werkzaamheden aan de weg. Na handen geschut, bakkie koffie en krentwegge en een vlug toilet bezoekje werd het startsein gegeven. De rit begon deze keer niet met een onverhard rondje door de Treek. Het onverharde stuk zat deze keer in de omgeving van Wekerom. Daar werd ook de lunch genoten. Het Witte Paard bestond al ver voor de oorlog, toen onder de naam ‘De Viersprong”. Het had de functie van een hotel, met café. 

Tijdens de tweede wereldoorlog is het pand door de geallieerde gebombardeerd, waar er mogelijk duitsers in het hotel zaten. Na de oorlog is het pand volledig hersteld, en heeft het de naam “Het Witte Paard” gekregen.  
Dat we graag slecht lezend achter elkaar aan reden bleek direct na de lunch. Een klein onverhard pad werd door meer dan de helft, eigenlijk alleen de voorste rijder, over het hoofd gezien. De strategisch op gestelde fotograaf zag dan ook bijna z’n plaatjes mislukken. Maar door goed navigeren wist de stoet weer op het juiste “pad” te komen om zo richting de warme erwtensoep, aan het eind van de rit te gaan. 

Tot ziens in het voorjaar. 

Hans Birnie 

De Fam. Roozenbeek heeft deze dag afgesloten met een bezoek aan de Engelse en Canadese oorlogsgraven in Putten en Voorthuizen in het kader van het Remembrance Day!! (zie foto's aan het einde van de reportage).
Foto's:  Teunet Knoppert, Hans Birnie & Henri Ponsteen