15e  Noord-West Veluwerit (2017) 
Een vriendengroep die elkaar bij andere groene evenementen geregeld tegen kwamen, besloten om in 2002 zelf een toerrit te regelen. De eerste rit(ten) werden uit gezet door Joop Middendorp en Jaap Vermeer. De groep start met ongeveer 20 mensen van op en rond de Veluwe. Inmiddels is dit uit gegroeid naar 80 volwassenen en 10 kinderen uit diverse wind richtingen. Van Friesland naar Zuid Holland en van Twente-Achterhoek tot in Limburg.  
 
Zo ook deze zaterdag verzamelde een bont gezelschap zich in Voorthuizen voor weer een mooie rit. Onder het genot van een bakje koffie werden handen geschud en een praatje gemaakt. Na een inleidend verhaaltje vertrok de stoet in kleine groepjes met een route en een lunchpakket onder de arm. 
 
De route voerde over kleine weggetjes en onverharde paden over de Veluwe waarna er een koffie stop was bij Binnen Buitengoed in Ermelo. 
 
Na een heerlijke zon overgoten dag kwam de bonte stoet weer aan in Voorthuizen. In de afgelopen jaren zijn er uiteraard kleine dingen veranderd maar het doel altijd het zelfde gebleven met wat de oprichters voor ogen hadden. Ook tijdens deze gezellige rit was er tijd voor een praatje en na afloop een lekkere nasi hap. 
 
Hans Birnie 
Foto's : Erik van de Poll en Ralf Melissen