2016
Stoottroepersweekend - 16 mei t/m 19 mei 2016
Met een heerlijk zonnetje vertrokken we donderdags van af de parkeerplaats bij de Goudreinet Barneveld. Na goed 1 ˝ uur kwamen we aan in Appeltern en werden we op gewacht door Jan en Yvonne. De 2 mee gebrachte coniferen vielen in goede aarde. Nadat de gebruikelijke zaken waren geregeld tuften we de camping over naar onze plek waar we werden op gewacht door Ton en Sofhia met heerlijke taarten en koffie. 
 
De middag werd gevuld met het opzetten van de tenten. Na het avond eten was er een herdenkingsrit naar de nieuwe waalbrug met herdenkingsverlichting. De 1ste dag werd afgesloten met een vuurtje en een borrel. 
 
De rit op vrijdag bracht ons door delen van Brabant, een zelf geregelde lunch in een park en als afsluiting een bezoekje bij een lokale snackbar. 
 
De zaterdagsrit was door het land van maas en waal. Er werd bij diverse monumenten en begraafplaatsen gestopt voor een kleine herdenking. De koffie en gebak werd verzorgd door Max en Esther. Tevens kregen we een kijkje in de keuken van een kozijnenfabriek. Later in de middag werd bij de fam Hijmans gelunched en werd hun museum “ terug in de tijd” bekeken. 
 
Door de harde wind en kans op regen werd de bbq geruild voor een lekkere hap chinees.  
De zondag stond in het teken van inpakken,vaderdag en huiswaarts. 
 
Gr Hans Birnie
Dag 1
Dag 2
Dag3